ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

heading

ΑΡΙΣΤΕΙΑ – Η ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις για τη μάθηση, που κυριάρχησαν για χρόνια, κατά κάποιον τρόπο, διαχώρισαν τη δράση από τη σκέψη, δίνοντας το πρόσταγμα στη δεύτερη και αγνοώντας (σε μεγάλο βαθμό) το ρόλο που μπορεί να έχει η πρώτη∙ όσα σχετίζονταν με τη σκέψη φαίνεται πως είχαν αποκοπεί από την πρακτική εμπειρία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ του πώς και τι μαθαίνουμε σε ένα σχολικό περιβάλλον (μέσω της διδασκαλίας που αποσκοπεί στη μεταφορά γνώσεων, άρα κυρίως μέσω της σκέψης) και του τρόπου που κατανοούμε και εφαρμόζουμε τη γνώση από την διδασκαλία στην καθημερινότητά μας (μέσω των πράξεων και της εμπειρίας, άρα κυρίως μέσω της δράσης). Όμως, σταδιακά απαγκιστρωνόμαστε από την άποψη ότι πρωταρχικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να παρέχει αποκλειστικά και μόνο γνώσεις στους εκπαιδευόμενους.

Εμείς στο ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ, πιστεύουμε στην αριστεία ως ιδέα και ως διαδικασία, πιστεύουμε όμως περισσότερο στη θετική μαθησιακή εμπειρία… και παντρέψαμε τις δύο αυτές έννοιες, δημιουργώντας με τους καθηγητές μας κάτι πρωτόγνωρο για τους μαθητές μας…

Ο μαθητής κατορθώνει το άριστο αποτέλεσμα, έχοντας τολμήσει και υπερβεί τον εαυτό του, έχοντας αποκτήσει και βελτιώσει τη γνώση και την προσωπικότητά του!
arrow gray
arrow primary
ΠΩΣ;
arrow right triple

Γνωρίζοντας ο ίδιος τον εαυτό του! Χρησιμοποιώντας τεχνικές σκέψης που του διδάσκουμε και ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι μπορούσε να διαχειριστεί για να διευρύνει το πνεύμα του, να αναστοχάζεται και να εντοπίζει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και να κατακτήσει τη γνώση!

ΓΙΑΤΙ;
arrow right triple

Διότι απλά κανένας δεν του παρείχε το κίνητρο…πάντα του παρείχαν το γνωστικό υλικό…ποτέ δεν του δίδαξαν τον τρόπο να ερευνήσει το υλικό αυτό και να αλληλεπιδράσει μαζί του, να το κατανοήσει από την αρχή (όχι να το παπαγαλίσει!), ὠστε να μην αφήσει κενό που θα γίνει εμπόδιο στη συνέχεια, να το εφαρμόσει στην καθημερινότητά του, να το κάνει εμπειρία…!

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ;
arrow right triple

Η συντονισμένη και συνειδητή απόκτηση γνώσεων και «μοναδικών» εμπειριών, που τον εκτοξεύουν ψυχολογικά, νιώθοντας θετικά συναισθήματα και τον ωθούν στην αριστεία…