ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

heading

Εμπνευστήκαμε την δημιουργία του Φροντιστηρίου μας μέσα από την εμπειρία που βιώσαμε ως γονείς όταν το παιδί μας ήταν υποψήφιο στις εισαγωγικές εξετάσεις των Προτύπων Γυμνασίων. Μία εμπειρία πρωτόγνωρη τότε, γεμάτη αγωνία, άγχος και πολύ διάβασμα… το αποτέλεσμα δικαίωσε το παιδί και εμάς… γι᾽αυτό είμαστε εδώ, για Εσάς!

Είναι καθολικά παραδεκτό ότι η μαθησιακή πορεία του παιδιού του στο Δημοτικό Σχολείο είναι το μείζον θέμα που απασχολεί κάθε γονέα, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκού επιπέδου ή οικονομικής επιφάνειας. Δεν υπάρχει γονέας που να αδιαφορεί για την απόδοση του παιδιού του στο σχολείο. Και γι’ αυτό προσπαθεί να συνδράμει και ο ίδιος, είτε βοηθώντας το όταν μπορεί και έχει χρόνο είτε εξασφαλίζοντάς του έναν χώρο ή έναν δάσκαλο που θα το βοηθήσει στη μελέτη του.

Διανύοντας τις τάξεις και φθάνοντας προς το τέλος του Δημοτικού, ξεκινά το άγχος, η αγωνία και βέβαια τα ερωτηματικά για το μετά… Μετά τι; Σε ποιο Σχολείο; Θα είναι «καλό»; Θα είναι σωστή επιλογή; Εμείς, όπως και πολλοί άλλοι γονείς, «κολυμπήσαμε» στα αχαρτογράφητα αυτά νερά, με υπομονή, με επιμονή, με εκατοντάδες τηλέφωνα, ρωτώντας σχετικούς και άσχετους, «ειδικούς» και «ειδήμονες» και τελικά όχι μόνο βρήκαμε το «δρόμο», αλλά χαράξαμε και την πορεία προς την επιτυχία…

Αυτός είναι και ο θεμελιώδης μας σκοπός: να ενημερώσουμε τους γονείς για την ύπαρξη, την επιλογή και τον στόχο των Προτύπων και των κορυφαίων Ιδιωτικών Σχολείων και την διαδικασία εισαγωγής, με σεβασμό, ακρίβεια και ειλικρίνεια, απαντώντας με σαφήνεια στην κάθε τους ερώτηση.

Προτεραιότητά μας είναι μία: η επιτυχία των παιδιών στους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.

Σε άμεση συνάρτηση με τον σκοπό και την προτεραιότητά μας είναι και οι αρχές της φιλοσοφίας μας:

  • Αναγνωρίζουμε ότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη του για σεβασμό, εμπιστοσύνη, εξερεύνηση και διάλογο.
  • Διαθέτουμε την εκπαιδευτική ομάδα που υποστηρίζει επακριβώς και πλήρως τον εκπαιδευτικό μας σχεδιασμό.
  • Παρέχουμε στο παιδί το υλικό και την διδασκαλία που θα του δώσουν την αυτοπεποίθηση να συνεχίσει
  • Δίνουμε έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία με τους γονείς, ώστε να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στη μάθηση των παιδιών.
  • Ανταποκρινόμαστε με έγκαιρο και ευέλικτο τρόπο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες κάθε παιδιού.
  • Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε τιμές για όλους τους γονείς, γιατί θέλουμε όλα τα παιδιά να βιώσουν την μαθησιακή μας εμπειρία…

Για εμάς, αριστεία δε νοείται ο ανταγωνισμός με τους υπολοίπους, αλλά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι η διαρκής προσπάθεια να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, να βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα και να επιτυγχάνεις ολοένα υψηλότερους στόχους.