ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

heading

Στο ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε την τακτική επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς μας για την ακαδημαϊκή στήριξη των παιδιών. Η συνεργασία οικογένειας – εκπαιδευτικών συντελεί στη διασφάλιση και αύξηση του εκπαιδευτικού οφέλους για τους μαθητές, καθώς χαρακτηρίζεται από την επιδίωξη κοινών σκοπών από την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Για εμάς ως Οργανισμό, η σχέση και επικοινωνία μεταξύ γονέα – εκπαιδευτικού είναι υψίστης σημασίας. Επιδιώκουμε ενεργά την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, χωρίς κρυφές πληροφορίες και χωρίς δυσάρεστα νέα που παρουσιάζονται ως εξωραϊστικά. Για να επιτύχουμε όμως την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και ένα αίσθημα «από κοινού συμμετοχής» με τους γονείς των μαθητών μας, δουλεύουμε μαζί τους :

  • Κατανοούμε και σεβόμαστε τις απόψεις σας, μιλήστε μας ελεύθερα και ανοιχτά.
  • Συζητάμε μαζί σας ειλικρινά και ανταποκρινόμαστε στα μηνύματα που μας δίνετε ενεργά.
  • Σας ρωτάμε ανοιχτά, γιατί θεωρούμε κρίσιμο τα ερωτήματα προς τους γονείς να μην εστιάζουν μόνο στα προβλήματα ή στις δυσκολίες του παιδιού.
  • Ενθαρρύνουμε τη γονεϊκή εμπλοκή και σας ενημερώνουμε για όλα τα καλά και ενθαρρυντικά νέα για το παιδί σας.

Οι καθορισμένες συναντήσεις ενημέρωσης μαζί σας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κουβεντιάσουμε όλα τα παραπάνω και να μετατρέψουμε μια αγχωτική διαδικασία για εσάς και για τους εκπαιδευτικούς σε μία σχέση ειλικρινούς συνεργασίας με συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Οι εκπαιδευτικοί μας, πέραν του επαγγελματικού, είναι έτοιμοι να σας ακούσουν με ενδιαφέρον σε διαπροσωπικό επίπεδο, να «φορέσουν τα παπούτσια σας», να καθρεφτίσουν το συναίσθημά σα; και να ξεδιαλύνουν την πιθανή σύγχυσή σας.

Εν τέλει τι πρέπει να σας είναι απολύτως σαφές: δεν σας κρατάμε μια αυστηρή επαγγελματική στάση, αλλά επιδιώκουμε μια προσωπική προσέγγιση.